Over

Wat ik doe

Ik, Yoreh Schipper, bied volledige film, schrijf, foto en muziek producties aan. Van begin tot eind, van regelen tot afleveren.

Sinds 2010 bestaat Y-Register als zelfstandig bedrijf. Hierin heb ik variërende video’s geproduceerd, geregisseerd, gefilmd en gemonteerd. Van een documentaire in India en cameraman voor SimpelMedia/AvroTros, tot internet commercials, journalistiek en festival aftermovies.

 

Als kind liep ik rond met een omgekeerd tennisracket op mijn schouder. Deze fungeerde als camera. Op straat ‘filmde’ ik mensen in Candit Camera stijl. Vanaf 2008 had ik een echt professionele camera en begon ik films voor alles en iedereen te maken. Dat leidde tot mijn eerste grote documentaire in 2010. Vervolgens heb ik ruim 1,5 jaar als Camera Journalist (CAMJO) gewerkt. Het hele land rond om reportages te maken over de meest uiteenlopende onderwerpen.

 

Vervolgens heb ik mijn carrière doorgezet met het maken van voornamelijk internet video’s. Het filmen bracht mij overal in de wereld. Van Ghana tot China, van Cuba tot Malawi. Ik ben gewend geraakt met het uitdenken van concepten en het regisseren, draaien, monteren en kleur bewerken van de films. Door de jaren heen heb ik een grote poule aan collega’s opgebouwd die ik op elk moment kan inschakelen. Dat is ook de reden dat ik bijna elk soort video kan realiseren.

Het samen zitten en concepten uitdenken kennen we. Daarnaast wil je ook graag dat de film op een goede locatie wordt gedraaid met de juiste modellen. Dit hoef je niet zelf te regelen, want dat doe ik.

 

Geluid en muziek onder video? Ook dat wordt geregeld. Nee, geen nummer van een standaard rechtenvrije muziek website, maar muziek die speciaal voor jou is gemaakt.

 

Om gevonden te worden is een mooie video niet het enige dat je nodig hebt tegenwoordig. Een verhaal in tekst is bijna net zo belangrijk. Storytelling. Een manier van schrijven waarop je jouw gebruiker of potentiële klant activeert en door de juiste SEO manier naar je website of product lokt.

Het team

Doe ik alles in mijn eentje? Nee! Ik heb een uitgebreid netwerk aan freelancers die ik kan inhuren. We huren alleen de mensen in die nodig zijn.
Yoreh Schipper

Yoreh Schipper

Producer
Share via
Copy link
Powered by Social Snap